Vliv huminové látky HS 1500 na toleranci jesetera malého vůči dusitanům - Bulíček, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem práce bylo posoudit vliv huminové látky HS 1500 na toleranci jesetera malého (Acipenser ruthenus) vůči dusitanům. Jako zdroj látky HS 1500 byl použit přípravek Huminfeed. Tolerance jesetera malého vůči dusitanům byla posouzena na základě výsledků testů akutní toxicity a na základě výsledků hematologického a biochemického vyšetření krve ryb, které byly vystaveny zvýšené koncentraci dusitanů v přítomnosti a bez přítomnosti přípravku Huminfeed.
Influence of humic substance HS 1500 on tolerance of Sterlet to nitrite
Keywords: Akutní toxicita; biochemické vyšetření; dusitany; hematologické vyšetření; huminové látky; Huminfeed; jeseter malý; 96hLC50; Acute toxicity; biochemical examination; nitrite; haematological examination; humic substances; Huminfeed; Sterlet; 96hLC50