ROZVOD A JEHO DOPADY NA JEDNOTLIVÉ ČLENY PŮVODNÍ RODINY - Grešlová, Lada (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce se zabývá problematikou prožívání rozvodu v rodině a tím jaké jsou její důsledky. Teoretická část je rozdělena na čtyři hlavní kapitoly, popisuje rodinu a její základní funkce, dále popisuje manželství, možné příčiny rozvodu a dopady rozvodu na jednotlivé členy. Výzkumná část obsahuje polostrukturované rozhovory s jedinci, kteří si rozvod prožili. Pomocí rozhovorů jsem se snažila zjistit, jaké dopady na jedince rozvod měl, jaké byly jejich vztahy s rodinou, a zdali je tato událost ovlivnila do jejich dalšího života.
DIVORCE AND ITS IMPACT ON THE INDIVIDUAL MEMBERS OF THE ORIGINAL FAMILY
Keywords: rodina; manželství; rozvod; dopady rozvodu; Family; marriage; divorce; effects of divorce