Spokojenost zdravotních a sociálních pracovníků s finančním ohodnocením. - Tovt, Šárka (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce na téma Spokojenost zdravotních a sociálních pracovníků s finančním ohodnocením se zabývá subjektivním vnímáním spokojenosti s možnostmi finančního ohodnocení. Cílem této práce je popsat zdravotní a sociální péči, potažmo služby Jihočeského kraje, dále zmapovat možnosti financování těchto služeb a v neposlední řadě teoreticky vymezit hlavní motivační faktory v zaměstnání a péči o zaměstnance. Ke zpracování výzkumné části diplomové práce byla použita kvantitativní strategie výzkumu, sběr dat byl proveden formou metody dotazování, prostřednictvím standardizovaného dotazníku Job Satisfaction Survey, který byl přeložen do českého jazyka jako Průzkum spokojenosti se zaměstnáním M. Fraňkem. Výzkumem bylo zjištěno, že obě profese jsou nespokojeny se svým finančním ohodnocením, ovšem celková míra spokojenosti se zaměstnáním byla v rozmezí ambivalence.
The satisfaction of health and social workers with financial valuation
Keywords: finanční spokojenost; motivace; zdravotní pracovník; sociální pracovník; financování.; financial satisfaction; motivation; health worker; social worker; funding.