Motorické schopnosti dětí ve věku 6 -7 let v Českých Budějovicích\\ - Kuncová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem diplomové práce je zjistit úroveň motorických schopností 6-7 letých dětí. Výzkum probíhal ve druhé třídě na Základní škole Kubatova v Českých Budějovicích. Celkový soubor měl rozsah 42 žáků. Mým úkolem bylo porovnat úroveň jejich výkonových i koordinačních schopností s předpokládanou úrovní, vymezit jejich vzájemné vztahy, porovnat chlapce a děvčata, porovnat sportovní a nesportovní třídu.
Motor abilities of childern at the age from six to seven years in České Budějovice\\
Keywords: motorika; schopnosti; unifittest; předškolní věk; somatická měření; motory; skills; unifttest; pre-school age; somatic metering