Srovnání psaného a mluveného projevu žáků II. stupně ZŠ - Skřivan, Jan (Jihočeská univerzita, 2017)
Tématem bakalářské práce je analýza mluveného a psaného projevu žáků druhého stupně základní školy, především porovnání rozdílů mezi jazykem mluveným a psaným u žáků stejného ročníku, dále bude následovat například srovnání dvou stejných projevů žáků různých ročníků. Zhodnocena bude též gramatika, stylistika a slovní zásoba. Cílem práce je poukázat na zlepšování (zhoršování, stagnaci) jazykového a písemného projevu žáků jednotlivých ročníků.
The Comparison of Written and Spoken Language of Students at the Upper Primary School
Keywords: Mluvený projev; psaný projev; druhý stupeň ZŠ; porovnání; Speech; written expression; second grade elementary school; comparison