Osud oocyst kryptosporidií v prostředí, při kontaktu s různými skupinami bezobratlých - Kociánová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá výskytem, rozšířením a destrukcí oocyst kryptosporidií v prostředí. Zaměřuje se zejména na kontakt s různými skupinami bezobratlých. Poukazuje na to, co se s oocystami děje, po průchodu tělem bezobratlých, neboť někteří mohou oocysty trávit a destruovat, jiní mají roli mechanických přenašečů. Další informace jsou o různých metodách, které se používají pro detekci oocyst v prostředí nebo v těle různých bezobratlých živočichů.
The destiny of oocysts of Cryptosporidium spp. in the enviroment in contact with different kinds of invertebrates
Keywords: Cryptosporidium; oocysty; bezobratlí; eukaryota; Cryptosporidium; oocysts; invertebrates; eukaryots