PŘÍSPĚVEK K DIDAKTICKÝM OTÁZKÁM VÝUKY VE SPECIALIZOVANÉM ZÁJMOVÉM ÚTVARU - Bláha, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá aspekty edukace ve specializovaném zájmovém útvaru ? rybářském kroužku. První část se týká legislativního vymezení rybářských kroužků v rámci ČRS (Český rybářský svaz) a stanovení cílů vzdělávání v rybářských kroužcích v České republice. Druhá a třetí část se zabývá organizačními formami a metodami výuky a poukazuje na jejich vhodnou implementaci do výuky v rybářském kroužku. Čtvrtá část je věnována edukačnímu prostředí a jeho vlivu na klima a atmosféru rybářského kroužku a využití vlivu prostředí jako nástroje vzdělávání v oblasti výchovy dětí. Pátá část je sondou na-příč rybářskými kroužky v jihočeském kraji a o odborných publikacích či periodikách, které využívají vedoucí kroužků v rámci svého pedagogického působení.
Contribution to the Didactic Teaching Issues in a Specialized Interest Department
Keywords: Český rybářský svaz; organizační formy výuky; výukové metody; edukační prostředí; zájmový útvar; rybářský kroužek.; Czech Fishing Union; organizational forms of teaching; teaching methods; educational environment; an interest relief Department; fishing club.