Vnitřní prostředí vybraného podniku a jeho zhodnocení - Švamberk, David (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení současné situace vybraného podniku prostřednictvím vybraných analýz vnitřního prostředí. Na základě zjištěných poznatků a následné navržení optimální strategie pro daný podnik ke zlepšení jeho silných stránek a odstranění slabých stránek. Vnitřní prostředí podniku bylo hodnoceno pomocí analýzy v jednotlivých funkcionálních oblastech. Analýza v jednotlivých funkcionálních oblastech zahrnovala marketing, řízení lidských zdrojů a finanční analýzu. Dále byla zpracována SWOT analýza, díky níž byly stanoveny slabé a silné stránky a příležitosti a ohrožení. Po zpracování všech analýz a na základě řízeného rozhovoru s ekonomickým představitelem podniku, byla navržena strategie dalšího možného rozvoje podniku.
Inside the firm and its evaluation
Keywords: marketing; řízení lidských zdrojů; SWOT analýza; vnitřní prostředí; analýza výsledků ve funkčních oblastech; marketing; human resources management; SWOT analysis; internal environment; analysis of results in functional areas