Vliv výtvarných uměleckých směrů 20. století na metodiku výtvarných činností v mateřské škole - Krejčová, Monika (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce se skládá z několika částí. V první části teoreticky pojednávám o výtvarných uměleckých směrech 20. století. V druhé části se zabívám zajímavými výtvarnými technikami 20. století. Některé z těchto technik jsem použila v mém výtvarném projektu realizovaném v mateřské škole. V další části se zabívám výzkumem, který jsem prováděla při práci s dětmi a spoluprací s jinými pedagogickými pracovníky mateřských škol. Jedná se o výtvarný experiment a jeho vliv na osobnost a estetické cítění dítěte ve srovnání s klasickými tradičními postupy výtvarné výchovy. Výtvarný projekt a výzkum jsou zároveň hlavní a především praktickou částí mé práce. V poslední části dokládám obrazovou dokumentaci, doplňující teoretickou i praktickou část.
How visual art tendecies can influence methodology of teaching arts in a kindergarten