Ekonomické dopady korupce ve státní správě - Omastová, Jana (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalárska práca hodnotí dopady korupcie v štátnej správe na ekonomiku štátu. Analyzuje moderné formy organizovaného zločinu, klientelizmus, kriminalitu bielych golierov, predovšetkým problematiku verejných zákaziek a daňových únikov. Použitá korelačná analýza a grafy porovnávajú vybrané makroekonomické ukazovatele s mierou korupcie v troch európskych štátoch (vo Fínsku, ČR a Bulharsku). Úlohou bakalárskej práce je posúdiť, ako korupcia ovplyvňuje ekonomickú výkonnosť štátu.
Economic impacts of corruption in government
Keywords: korupcia; index vnímania korupcie; hrubý domáci produkt; nezamestnanosť; priame zahraničné investície; kriminalita bielych golierov; corruption; Corruption Perception Index; gross domestic product; unemployment; foreign direct investment; white collar crime