Podnikatelský záměr - vstup organizační složky podniku do sítě autorizovaných servisů - Radová, Martina (Jihočeská univerzita, 2010)
Předmětem diplomové práce je analýza reálného obchodního spojení dvou podniků a posouzení přínosů a výhod plynoucích z tohoto spojení pro analyzovaný podnik. První část práce je věnována teoretickému vymezení základních definicí malého a středního podnikání a problematice sdružování malých a středních podniků. Druhá část se zaměřuje na popis analyzovaného podniku, historii, vývoj a obchodního partnerství mezi podniky. Dále jsou zde popsány podmínky tohoto partnerství, výdaje spojené s partnerstvím. V závěrečné části se zabývám analýzou a shodnocení přínosů a nevýhod zvoleného druhu partnerství pro podnik a dopad na jeho ekonomickou výkonnost.
Prospectus - entry of workplace to the accession of authorized service
Keywords: Malé a střední podnikání; sdružování podniků; kooperace; podnikatelský záměr; Small and middle sphere of business; companies association; cooperation; prospectus; affiliated company establishment