Vliv osobnosti průvodce na spokojenost účastníků cestovního ruchu - Barger, Vít (Jihočeská univerzita, 2013)
Hlavním cílem práce bylo prostřednictvím analýzy zjistit vliv osobnosti průvodce na spokojenost účastníků cestovního ruchu s produktem cestovního ruchu. Vedlejším cílem potom bylo na základě terénního šetření zjistit skutečný stav průvodcovské činnosti a navrhnout opatření ke zlepšení situace. Počátek práce spočíval v nastudování odborné literatury a sepsání literární rešerše. Poté proběhlo terénní šetření. Díky analýze a následnému terénnímu šetření se dospělo k závěru, že osobnost průvodce je jeden z nejdůležitějších faktorů ovlivňující spokojenost účastníků cestovního ruchu. Byly předloženy návrhy opatření, které by vedly ke zlepšení zjištěného stavu průvodcovské činnosti, a byl sestaven manuál pro přípravu průvodců.
The influence of a tour guide personality to the tourists satisfaction
Keywords: cestovní ruch; průvodce; osobnost průvodce; spokojenost účastníků cestovního ruchu; schopnosti průvodce; vzdělání průvodce; produkt cestovního ruchu; tourism; tourist guide; tour guide personality; tourists satisfaction; travel guide skills; tour guide education; tourist product