VÝUKA REGIONÁLNÍ GEOGRAFIE JIŽNÍ AMERIKY NA VŠ - METODIKA MULTIMEDIÁLNÍ VÝUKY S UKÁZKAMI ZA STÁT PERU - Filipová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se zabývá metodickou přípravou vysokoškolské učebnice regionální geografie Jižní Ameriky pro studenty učitelství zeměpisu na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Stěžejní částí práce je vlastní návrh komplexní osnovy multimediální učebnice regionální geografie Jižní Ameriky. Nedílnou a podstatnou součástí práce je vzorová regionálně geografická charakteristika státu Peru v multimediální podobě (DVD nosič). Diplomová práce obsahuje kromě didaktických (praktických) částí i nezbytné teoretické kapitoly - úvod, obsáhlý rozbor nejrůznější literatury a dalších materiálů, metodiku práce, závěr, seznam literatury a použitých zdrojů.
Teaching Regional Geography of South America at Universities - methodology of multimedia teaching with the example of Peru
Keywords: multimediální učebnice; regionální geografie Jižní Ameriky; výukové DVD; Peru; multimedia textbook; regional geography of South America; educational DVD; Peru