České motivy v prózách Enrique Vila-Matase - Kočová, Ilona (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce se věnuje tématice českých motivů v díle španělského spisovatele Enrique Vila-Matase. Seznamuje čtenáře se španělským spisovatelem Enrique Vila-Matasem, utváří přehled celého jeho díla a na základě těchto podkladů utváří přehled stylu tohoto autora. Dále navazuje rozborem možných českých motivů objevujících se v jeho dílech. Motivy jsou rozebírány jednotlivě a zvláštní důraz je kladen na motiv Franze Kafky, Gustava Meyrinka, Prahy a také postavy z díla Franze Kafka ? Odradka. Na závěr, práce shrnuje tato bádání a poskytuje ucelený pohled na tématiku českých motivů. Motivů, které do této doby ještě podobným způsobem zpracovány nebyly.
Czech motifs in the narrative of Enrique Vila-Matas
Keywords: tématika českých motivů; Enrigue Vila-Matas; Franz Kafka; the subject of Czech motives; Enrigue Vila-Matas; Franz Kafka