Studium mitochondriálních procesovacích peptidáz u procyklických stádií Trypanosoma brucei - Poliak, Pavel (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této práce bylo zjistit, jak u Trypanosoma brucei fungují mitochondriální procesovací peptidázy. S využitím RNA interference se mi podařilo prokázat, že mitochondriální procesovací peptidáza (MPP) a mitochondriální střední peptidáza (MIP)jsou pro procyklická stádia T. brucei esenciální. Navíc, procesování lidského frataxinu v T. brucei má stejný vzor jako v lidských buňkách.
Study of mitochondrial processing peptidases in procyclic Trypanosoma brucei
Keywords: RNA interference; mitochondriální procesovací peptidázy; MPP; MIP; lidský frataxin; RNA interference; mitochondrial processing peptidases; MPP; MIP; human frataxin