Faktory ovlivňující výtěžnost při výrobě uzené makrely - Kölbl, Antonín (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této práce je určit faktory mající vliv na výtěžnost při výrobě uzené makrely a přispět tak ke zpracování správných technologických postupů při zpracování makrel. V práci jsou zachyceny klíčové momenty technologického postupu při zpracování ryb do výrobků pro tržní sféru a uvedeny výsledky vlastního sledování. Byly porovnány výtěžnosti při suchém a mokrém rozmrazování, při použití solného roztoku, při různém postupu navěšování a zchlazování.
Factors influencing yield at smoked mackerel production
Keywords: makrela; uzení ryb; výtěžnost; zpracování ryb; mackerel; smoked fishs; yield; fish processing