Vytvoření videozáznamu praxe sportovní masáže\\ - Šabatková, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Předložená diplomová práce se zabývá problematikou sportovní masáže. Cílem bylo vytvoření didaktické pomůcky - videozáznamu na DVD disku, který bude využíván při výuce sportovní masáže. V teoretické části práce je stručně popsána historie a vývoj masáže klasické i sportovní. Jsou charakterizovány druhy sportovní masáže, její účinky a působení. Také je zde kladen důraz na základní hygienické zásady sportovní masáže a její kontraindikace, které je nutné respektovat. Dále jsou v práci analyzovány masážní prostředky a popsány základní masážní hmaty a postup při celkové sportovní masáži. Kromě toho jsou v práci nastíněny principy tvorby výukového filmu. Praktickou část diplomové práce tvoří didaktická pomůcka, která je v podobě filmu na DVD k teoretické části práce přiložena.
Make of videorecording of sports massages
Keywords: sportovní masáž; regenerace; masážní hmaty; masážní prostředky; didaktická pomůcka {--} DVD; sports massage; recovery; rubbing touches; massage application; didactical help - DVD