Zásady tvorby marketingového mixu ve vybraném obchodním podniku - Dvořák, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce se zabývá zásadami tvorby marketingového mixu a cílem práce je na základě principů marketingové činnosti navrhnout postup tvorby marketingového mixu ve vybraném obchodním podniku. Pro diplomovou práci byl vybrán podnik, který se věnuje prodeji, půjčovně, bazaru a servisu lyžařského vybavení. V první části práce je realizována analýza tvorby marketingového mixu ve vybraném podniku a výsledky analýzy objasňují, proč by bylo přijatelné vytvořit marketingový mix pro letní sezónu. V další části práce je navržen postup tvorby marketingového mixu, ve kterém jsou zohledněny možnosti firmy, konkurenční prostředí, ale především potřeby, přání a požadavky zákazníka.
Principles of formation of marketing mix in selected commercial company
Keywords: Marketingový mix; analýza; konkurenční prostředí; obchodní podnik; marketingová činnost; Marketing mix; analysis; company; marketing activities