Projekt: "Využití přírodních a recyklovatelných materiálů při výuce technických prací na primární škole" - Mrázková, Hana (Jihočeská univerzita, 2013)
Teoretická část diplomovové práce přibližuje témata související s projektovým vyučováním, s konstruktivistickým přístupem k učení, aktivizujícími výukovými metodami a technickým primárním vzděláváním. Závěrečná část teoretické práce je zaměřena na řemesla spojená s přírodními a recyklovatelnými materiály. Praktická část obsahuje popis šestnácti projektů. Součástí všech technických námětů jsou nákresy. Závěr praktické části je věnován orientačnímu ověřování vytvořených projektů a vyhodnocení realizovaných projektů.
Project: "Use of Natural and Recyclate Materials for Teaching the Technical Work in Primary School"
Keywords: projektové vyučování; konstruktivismus; technické primární vzdělávání; přírodní a recyklovatelné materiály; project teaching; constructivism; primary technical education; natural and recyclable materials