Polysemy in English Modal Verbs - Kubásek, Vít (Jihočeská univerzita, 2019)
Jedním z rysů modálních sloves je, že jsou polysémní. Cílem této bakalářské práce je kvantifikovat tuto polysémii za pomoci mluveného (BASE) a psaného (ukWaC) korpusu. Modální významy vybraných anglických modálních sloves jsou klasifikovány na základě dostupné odborné literatury, zejména pak Cognitive English Grammar. Práce také obsahuje prototypické příklady jednotlivých druhů modalit u vybraných modálních sloves.
Polysemy in English Modal Verbs
Keywords: modální slovesa; modalita; polysémie; korpusová analýza; modal verbs; modality; polysemy; corpus analysis