Tvorba výnosů, nákladů a výsledku hospodaření podniku - Vostálová, Romana (Jihočeská univerzita, 2010)
V bakalářské práci je zpracována problematika tvorby výnosů, nákladů a výsledku hospodaření v podmínkách vybraného podniku a zhodnocení hlavních faktorů, které ji ovlivňují. Teoretická východiska byla aplikována v podniku DŘEVO, družstvo Měřín, jehož hlavní náplní je převážně zakázková výroba nábytku. V družstvu byl proveden rozbor konkrétních nákladů, výnosů a výsledku hospodaření za posledních pět let. Výnosy i náklady byly analyzovány pomocí rozčlenění dle výkazu zisku a ztráty na provozní, finanční a mimořádné. Pro detailnější rozbor výsledku hospodaření byla vyjádřena výnosnost podnikové činnosti za sledované období a porovnána s průměrnou výnosností za dřevozpracující průmysl.
Creation of incomes, expenses and income form operations of company
Keywords: výnosy; náklady; výsledek hospodaření; rentabilita podniku; zisk; ztráta; incomes; expenses; income from operations; profitability of company; profit; loss