Dopady ukončení režimu mléčných kvót pro producenty mléka - Švecová, Renata (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce byla zaměřena na vyhodnocení systému mléčných kvót. Tento režim regulace trhu s mlékem by měl být ukončen v roce 2015. Cílem práce bylo posouzení kladů a záporů regulace včetně dopadů ukončení tohoto systému pro producenty mléka v České republice. V první části byly zpracovány dostupné informace o systému mléčných kvót, jeho vývoji a možném budoucím stavu. Druhá část práce byla zaměřena na vyhodnocení informací získaných dotazníkovým šetřením od producentů mléka.
The milk quota abolition and its impact for milk producers
Keywords: mléčné kvóty; trh s mlékem; producent; ukončení; Česká republika; Evropská unie; Společná zemědělská politika; Státní zemědělský intervenční fond; milk quotas; milk market; producer; termination; Czech Republic; The European Union; The Common Agricultural Policy; State Agricultural Intervention Fund