Racionální výživa a pohybová aktivita jako součást zdravého životního stylu - Plojharová, Anna (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá zdravým životním stylem a způsobem života s ním spojeným. Je zde zahrnut význam racionální výživy a pohybové aktivity. V práci je popsáno správné složení stravy a důležitých živin v průběhu dne. Neopomenutelným faktem je i dostatek tekutin, zvláště pak při sportovních aktivitách. Dostatečný pitný režim je nezbytný pro správnou funkci celého organismu. Pohybová aktivita, a její správně zvolený druh, je nedílnou součástí zdravého života. Sport je vhodný pro fyzický a psychický rozvoj člověka a prevenci vzniku civilizačních chorob. V poslední části práce jsou popsány zásady, jak si udržet optimální tělesnou hmotnost, a také zařazení potravinových doplňků do výživy.
Rational nutrition and motion aktivity as part of healthy vital style
Keywords: zdravý životní styl; pohyb; racionální výživa; optimální hmotnost; healthy lifestyle; movement; rational nutrition; optimal weight