Informační systém a environmentální vzdělávání v ZOO Plzeň - Žežulková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá informačním systémem a environmentálním vzděláváním v ZOO Plzeň a je členěna do dvou celků. V teoretické části bakalářské práce je zpracováno téma problematiky zoologických zahrad, jejich význam, historie atd. Dalším tématem je problematika environmentálního vzdělávání a informačního systému. Poslední část literární rešerše obsahuje informace o Zoologické a botanické zahradě města Plzně. V praktické části je vypracován přehled nástrojů informačního systému a environmentálního vzdělávání v ZOO Plzeň. Tato část práce obsahuje také dotazníkové šetření k porovnání spokojenosti a významu jednotlivých prvků v ZOO, jeho následné vyhodnocení a statistické zpracování.
Information system and environmental education in ZOO Plzeň
Keywords: informační systém; environmentální vzdělávání; zoologické zahrady; ZOO Plzeň; information system; environmental education; zoological gardens; ZOO Plzeň