Zavedení sexuální asistence u osob s postižením z hlediska sociální práce a etiky - Černá, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
Chtěla bych nahlédnout na sexuální problematiku u osob s postižením z pohledu sociální práce a etiky. Cílem práce je představit projekt sexuální asistence jako možnou službu pro osoby s postižením, který bude zaměřen do oblasti sociálních služeb a následně bude eticky zhodnocen. Zaměřím se na oblast sexuality, která je k pochopení tématu sexuální asistence důležitá.
The introduction of sexual assistance for people with disabilities from the perspective of social work and ethics.
Keywords: sexualita; zdravotní postižení; mentální postižení; duševní postižení; smyslové postižení; tělesné postižení; sexuální asistence; etika; sexuální práva; aktivní sexuální asistence; pasivní sexuální asistence; sexuality; disability; mental disability; sensory impairment; physical disability; sexual assistance; ethics; sexual rights; sexual active assistance; passive sexual assistance