Marketingový plán společensko-zábavního podniku specializovaného na francouzskou gastronomii a kulturu - Zelená, Adriana (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá tvorbou marketingového plánu nově vznikajícího společensko-zábavního podniku specializovaného na francouzskou gastronomii a kulturu, jenž vstoupí na trh v Humpolci. Toto téma jsem zvolila zejména proto, že bych ráda pozvedla kulturu kaváren. Dalšími důvody jsou zájem o gastronomii a marketing. Kvalifikační práce se skládá ze dvou hlavních částí. Teoretická část je vytvořena z rešerše porovnávající postoj různých autorů. Další kapitolou je metodika, v níž jsou definovány cíle práce a výzkumné otázky. Dále jsem přiblížila metody používané během marketingového výzkumu. Těmi byly focus group a vlastní pozorování. Praktická část se zabývá interpretací dat získaných během marketingového výzkumu, popisem lokality, analýzou potenciálních zákazníků a konkurence. Následuje návrh marketingového plánu nové kavárny. V samotném závěru bude odpovězeno na výzkumné otázky a taktéž shrnu celou práci.
Marketing plan for a social and entertainment company specialising in French gastronomy and culture
Keywords: marketing; marketingový plán; marketingové nástroje; marketingová strategie; produktová politika; produkt; cenová politika; komunikační politika; distribuční politika; stravovací služby; společné stravování; konkurence; potenciální zákazník; kavárna; káva; víno; marketing; marketing plan; marketing tools; marketing strategy; product policy; product; pricing policy; communication policy; distribution policy; food service; catering; catering; competition; potential customer; café; coffee; wine