Využití projektové metody ve výuce studentů střední zemědělské školy - Jelínková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce pojednává o využití projektové výuky ve středním odborném vyučování. V teoretické části shrnuje vymezení pojmů, včetně diskuze o postavení projektové výuky v pedagogické teorii. Dále je popsán historický kontext, charakteristika a vymezení působení v kurikulárních dokumentech. Praktická část pojednává o tvorbě a realizaci vlastního projektu na střední odborné škole v rámci ekologického vzdělávání. Výzkum práce se zaměřuje na zhodnocení principů projektové výuky v praxi. Výsledky práce jasně ukazují naplnění principů a vysoký potenciál využití projektové výuky pro naplnění definovaných klíčových kompetencí v rámci rámcového vzdělávacího programu.
The using of project method in education of students of secondary agriculture school
Keywords: Projektová výuka; principy; střední odborná škola; ekologie; Project based learning; principles; vocational school; ecology