Ekologická výchova v mimoškolní zájmové činnosti - Plánská, Marie (Jihočeská univerzita, 2007)
Ve své diplomové práci se zabývám vypracováním příprav pro jednotlivá setkání ekologického kroužku v rámci mimoškolní výchovy na prvním stupni. Dále popisuji své postřehy a zkušenosti z praktické realizace těchto příprav. V teoretické části jsem se zaměřila na vymezení pojmů týkající se ekologické výchovy, dále jejího obsahu, cílů a metod. Zvláštní kapitolu věnuji také zvláštnostem ekologické výchovy na prvním stupni základní školy. Diplomová práce se může stát zdrojem cenných informací pro učitele, vedoucí zájmových kroužků a vychovatele, zvláště díky vlastním reflexím a doporučením.
Environmental education as part of after-school activites