Puberta v rodině - Lukáčová, Romana (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce představuje období dospívání jedince. Řeší vymezení pojmu dospívání. Popisuje změny jedince v oblasti fyzické, psychické i sociální. Dále zahrnuje vzniklé vývojově-psychologické teorie týkající se tohoto období. Výzkum se zaměřuje na příběhy rodiny, která prožívá pubertu dětí. Zkoumá vliv tohoto fenoménu na vybranou rodinu. Ptá se po tom, jaké projevy jsou pro pubertu charakteristické a jak ovlivnila puberta vztahy mezi členy rodiny a vztahy se sociálním okolím.
Puberty in the Family
Keywords: Dospívající; adolescent; dospívání; adolescence; puberta; pubescence; rodina; vztahy v rodině; vliv puberty na rodinu; psychologické a sociální charakteristiky dospívajících; kvalitativní výzkum; případová studie.; Teenager; adolescent; adolescence; puberty; pubescence; family; family relationships; influence of puberty on family; psychological and social characteristics of adolescents; individual changes in puberty; qualitative research; case study.