Řešení protierozní ochrany na modelovém projektu komplexní pozemkové úpravy - Valenta, David (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato diplomová práce řeší problematiku protierozní ochrany modelovém projektu komplexní pozemkové úpravy. Na začátku práce je popsána teoretická část, která řeší pozemkové úpravy samotné, půdní erozi jako takovou a v neposlední řadě protierozní opatření. V další části této práce je popsáno zájmové území Svojšice u Sušice se všemi poměry, které se území týkají. Dále je zde vypočítána dlouhodobá průměrná ztráta půdy na jednotlivých půdních blocích za použití univerzální rovnice podle Wischmeiera a Smithe. V poslední části práce jsou navrženy protierozní opatření, a to organizační a agrotechnická.
Erosion protection solution on a model project of complex landscaping
Keywords: eroze; pozemkové úpravy; Wischmeier - Smith; protierozní opatření; erosion; land consolidation; Wischmeier - Smith; anti-erosion measures