Secí stroje: příprava výukového materiálu - Kolář, Michal (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na secí stroje a jejich problematiku. Cílem bakalářské práce je příprava učebního textu pro studenty zemědělské techniky. V první části je uveden historický vývoj secích strojů, agrotechnické požadavky na ně a také popis základních částí, ze kterých se secí stroje skládají. Další část bakalářské práce je věnována nejvýznamnějším výrobcům secích strojů, které jsou dostupné na českém trhu. V závěru práce jsou tyto stroje porovnány. Kritérium pro porovnávání je pracovní záběr 6 metrů.
Seeding machines: preparation of learning material
Keywords: secí stroj; setí; zpracování půdy; seeding-machine; sowing; processing of the soil