Formy amenitní migrace na Třeboňsku - Kadlec, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá amenitní migrací na Třeboňsku. Amenitní migrace je specifický druh migrace, ve které převládá směr pohybu z města na venkov. Formy amenitní migrace byly především definovány podle motivace jednotlivce jako migrace za lepším životním prostředím či za kulturními zvláštnostmi daného území. Cílem této práce je analyzovat formy amenitní migrace na Třeboňsku, popsat důvody této migrace a zjistit, zda očekávání se změny prostředí byla naplněna. Cíl práce byl zjišťován prostřednictvím dotazníkového šetření a následně jeho vyhodnocením.
The forms of amenity migration in the Třeboňsko region
Keywords: amenitní migrace; formy amenitní migrace; rurální prostředí; Třeboňsko; amenity migration; forms of amenity migration; rural environment; Třeboň region