Měření výkonnosti lidského kapitálu v podniku - Pikhartová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této diplomové práce bylo provést rozbor výkonnosti lidského kapitálu ve společnosti Schwan Cosmetics CR. Společnost Schwan Cosmetics je jedním z největších výrobců kosmetických tužek na světě. Společnost prosazuje lidský kapitál jako nejdůležitější, je samozřejmé, že řízení lidských zdrojů je klíčové. Společnost zaměstnává stabilně okolo 500 zaměstnanců. Měření jejich výkonnosti bylo inovováno v roce 2010. Hodnocení (respektive měření) výkonnosti zaměstnanců dostalo rázem nový rozměr, který umožnil zvýšit produktivitu práce a snížit mzdové náklady společnosti.
Measuring the performance of human capital in the company
Keywords: Mzdový systém; lidský kapitál; mzdové náklady; měření výkonnosti lidského kapitálu; produktivita práce; Wage system; Human capital; Labor cost; Velocity measurement; Workforce produktivity