Logopedická prevence v mateřských školách oblasti Horácka - Nováková, Eva (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zaměřuje na způsob a rozsah realizace logopedické prevence v mateřských školách oblasti Horácka. Teoretická část obsahuje charakteristiku regionu Horácko, definici logopedické prevence a primární logopedické prevence v mateřské škole. Uvádí faktory, které podporují vývoj řeči dítěte, osvětu a depistáž. Vymezuje podmínky pro logopedickou prevenci v běžné mateřské škole a náplň práce logopedické preventistky. Pro výzkumné šetření v praktické části jsou prostřednictvím dotazníků osloveny odděleně učitelky a učitelky-logopedické preventistky. Získané údaje jsou porovnány ve vzahu k různým typům mateřských škol.
Prevention of speech and langugage disorders in Horácko region Kindergartens
Keywords: Řečový vývoj; mateřská škola; logopedická prevence; logopedická preventistka; Speech development; kindergarten; logopaedic prevention; longuage therapist