Srovnání a zhodnocení systému řízení a ekonomiky zvolených maloobchodních jednotek - Jandová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce je zaměřena na srovnání a zhodnocení stavu systému řízení a ekonomiky zvolených maloobchodních jednotek. Na základě této analýzy je cílem identifikovat silné a slabé stránky společnosti a stanovit možná opatření a návrhy, které by mohly vést ke zlepšení. Jako klíčová společnost této práce byla zvolena společnost PRIOR ČESKÁ REPUBLIKA, s.r.o., další společností byla společnost OD Andy, s.r.o. Zaměřila jsem se převážně na řízení společností, jejich organizaci, ekonomiku, oblast lidských zdrojů a také jsem analyzovala makroprostředí, ve kterém se tyto podniky nacházejí.
Comparison and evaluation of management and economic results of selected retailers
Keywords: maloobchod; finanční analýza; ekonomika; organizace; management; lidské zdroje; vnitřní a vnější prostředí; SWOT analýza; retail trade; stores; financial analysis; economy; organization; management; human resources; external and internal environment; macro environment; SWOT analysis