Sociální práce se zrakově postiženými - Miklášová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem bakalářské práce bude popsat příklady dobré praxe ze sociální práce s cílovou skupinou osob zrakově postižených. V práci se zaměřím na nejčastější problémové oblasti, se kterými se daná cílová skupina setkává a dále na možnosti sociální práce s touto cílovou skupinou, jako i na sociální služby pracující v dané oblasti. V rámci praktické části bakalářské práce budou realizovány polořízené rozhovory se sociálními pracovníky pracující s danou cílovou skupinou s cílem identifikovat a popsat příklady dobré praxe ze sociální práce s osobami se zrakovým postižením.
Social work with visually impaired people
Keywords: zrakové postižení; nevidomost; kompenzační pomůcky; příspěvky spojené se zrakovým postižením; visually impaired; blindness; compensatory aids; contributions related to visual impairment