Poruchy příjmu potravy v současné populaci a jejich výskyt na ZŠ. - Pešková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2008)
Ve své diplomové práci jsem se zaměřila na problematiku poruch příjmu potravy. V teoretické části jsem objasnila pojmy porucha příjmu potravy, mentální anorexie, mentální bulimie a syndrom záchvatovitého přejídání. Nastínila jsme problémy pacientů a pacientek a možnost léčení a vyléčení těchto poruch. V praktické části své diplomové práce jsem zjišťovala, jaká je informovanost o poruchách příjmu potravy mezi žáky 6. a 9. ročníků základních škol, zda tito žáci znají, nebo se setkali s někým, kdo trpí poruchou příjmu potravy a jaká je mezi nimi možnost výskytu poruch příjmu potravy. Pro zjištění potřebných informací jsem použila dotazníkové metody. Dotazník jsem následně vyhodnocovala pomocí tabulek a grafů.
Eating disorders in population and their occurrence at elementary school.