Kvalitativní výzkum rituálů ukládání dětí ke spánku - Vítů, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
Předkládaná bakalářské práci se zabývá Kvalitativním výzkumem rituálů ukládání dětí ke spánku. Spánek je nedílnou součástí každého dne v našem životě. Nejprve je uvedena definice spánku. Dále jsou přiblíženy fáze spánku, a vše co se spánku týká od poruch až k důležitosti rituálů. Nejsou opominuty ani biodromální teorie Erika Ericsona. V praktické části jsou provedeny rozhovory na zjištění rituálů ukládání ke spánku v rodinách. Poslední částí práce je vyhodnocení zjištěných dat z rozhovorů, pomocí zakotvené teorie.
Qualitative research of taking children to sleep rituals
Keywords: spánek; fáze spánku; chemické látky a spánek; rituály; proces usínání; biodromální teorie Erika Eriksona; sleep; stages of sleep; chemicals and sleep; sleep rituals; the process of falling asleep; biodromal theory of Erik Erikson