Das politische System Deutschlands - Der Bundestag - Bělohlávková, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Předmětem bakalářské práce je popsání politického systému Spolkové republiky Německo se zaměřením na Spolkový sněm. Autorka v teoretické části stručně shrne politický systém a dělbu moci ve Spolkové republice Německo a poté se zaměří na Spolkový sněm, jeho organizaci, úkoly a volební systém. V praktické části se bude autorka věnovat komparaci volebního systému do Spolkového sněmu a volebního systému do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. V návaznosti na konání řádných voleb do Spolkového sněmu a předčasných voleb do Poslanecké sněmovny na podzim roku 2013 budou srovnány volební výsledky. Dále bude provedena komparace legislativního procesu ve Spolkové republice Německo a v České republice, přičemž budou vyhodnoceny údaje o počtu návrhů zákonů a průběhu jejich schvalování v obou státech v posledním volebním období.
The political system of the Federal Republic of Germany - The Bundestag
Keywords: Spolková republika Německo; politický systém; dělba moci; Spolkový sněm; volební systém; legislativní proces; Federal Republic of Germany; political system; separation of powers; The German Bundestag; electoral system; legislative procedure