Podnikatelský záměr zvolené agroturistické farmy - Lemochová, Martina (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem bakalářské práce je zanalyzování tržních podmínek a sestavení kompletní dokumentace podnikatelského plánu pro konkrétní agroturistickou farmu v jižních Čechách dle aktuálních trendů ve venkovské turistice a agroturistice. Teoretická část definuje pojmy venkovská turistika, agroturistika, podnikatelský záměr a popisuje jednotlivé části záměru. Samostatná kapitola Trhosvinensko - destinace venkovské turistiky analyzuje podmínky oblasti pro rozvoj této formy cestovního ruchu. V praktické části je vytvořen podnikatelský plán, který obsahuje popis agroturistické farmy, analýzu spotřebitelské poptávky na základě dotazníkového šetření, analýzu konkurence, marketingovou strategii a finanční plán s kalkulací ekonomické efektivnosti.
Business plan of a chosen agrotourism farm
Keywords: venkovská turistika; agroturistika; podnikatelský plán; SWOT analýza; finanční plán; ekonomická efektivita; rural tourism; agrotourism; business plan; SWOT analysis; financial plan; economic efficiency.