Kvalita a kvantita volnočasových pohybových aktivit u české populace - Martinek, Lukáš; Bóriková, Ivana; Farský, Ivan; Tóthová, Valérie; Žiaková, Katarína (Univerzita Komenského v Bratislave, Jesseniova lekárska fakulta v Martine, 2014)
Cílem příspěvku je prezentovat skutečný stav kvality a kvantity volnočasových pohybových aktivit u populace v České republice. Ke sběru dat byl použit standardizovaný dotazník „International Physical Activity Questionnaire“. Bylo zjištěno, že chůzi ve volném čase provozuje alespoň 7 x v týdnu 10, 4 % respondentů. Výsledky druhé části odkazují na oblast intenzivních pohybových aktivit, kterou vůbec nevykonává 69, 1 % populace.
Quality and quantity of leisure time exercise activities in czech population
Keywords: Primární prevence; pohybová nedostatečnost; volnočasové pohybové aktivity; Zdraví 2020; Primary prevention; physical insufficiency; leisure time physical aktivity; Health 2020