Rozbor vnitroorganizačních směrnic v podmínkách vybrané základní školy - Převrátilová, Alena (Jihočeská univerzita, 2008)
Podstatou bakalářské práce bylo analyzovat vnitroorganizační předpisy příspěvkové organizace. Ke zpracování tohoto tématu bylo velmi důležité si nejprve ujasnit základní informace o neziskových organizacích se zaměřením na organizace příspěvkové, tzn. jejich vznik, existenci, hospodaření apod. V první části je práce zaměřena na teoretické předpoklady vzniku vnitřních předpisů, zejména po stránce formální podoby a věcné náplně. Byla snaha vytvořit srozumitelný podklad pro následné vyhodnocování již existujících směrnic vybrané základní školy. Při praktickém hodnocení se prokázalo, že vnitřní předpisy vybrané základní školy jsou na vysoké úrovni, i když k nějakým doporučením a návodům k vylepšení by zajisté došlo.
ANALYSIS OF INTRADEPARTMENT DIRECTIVE IN CONDITIONS OF SELECTED PRIMARY SCHOOL
Keywords: Příspěvková organizace; vnitroorganizační směrnice; účetní jednotka; základní škola; zřízení příspěvkové organizace.; Allowance organization; intradepartment directive; bylaw; accounting entity; primary school; creation of allowance organization.