Historie moderní fyziky v úlohách - Řeřicha, Martin (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této práce je tvorba pomocného studijního materiálu, určeného k výuce moderní fyziky z hlediska jejích dějin. Hlavní částí jednotlivých kapitol jsou vzorové příklady s řešeními. Pokud to bylo moţné, jsou příklady formulovány s ohledem na historické souvislosti. Součástí práce jsou i HTML stránky, které interaktivní formou seznamují studenty s jednotlivými kapitolami práce. Po jejich dalším rozšíření se mohou stát internetovým portálem moderní fyziky.
The history of modern physics in solved problems
Keywords: Moderní fyzika; historie; výuka; příklady; konstanta; modern physics; history; education; examples; constant