Vývoj webových Single Page Applications s využitím perspektivní techniky micro-frontendu - Vrba, Petr (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem bakalářské práce je zpracování problematiky tvorby webových Single Page Applications (dále SPA) s využitím perspektivních technologií micro-frontendu. Využití micro-frontendových technologií v rámci SPA umožňují práci s daty a obsahem webových stran, aniž by bylo třeba obnovovat stránku. Stejně tak jsou i perspektivní metodou, jak složitější aplikace díky dělbě práce na straně klienta i hostingu realizovat, aniž by docházelo k přetížení serveru. Teoretická část bude zaměřená na význam a specifikace SPA a micro-frontendu, dále pak budou představeny základní jazyky a technologie, se kterými se v rámci SPA pracuje, včetně konkrétních frameworků pro JavaScript. Součástí teoretické části bude také představení funkcionality a významu balíčkovacích systémů pro SPA. V praktické části bude hlavním výstupem webová stránka demonstrující SPA za použití micro-frontendových technologií na konkrétních příkladech a funkcionalitách. Webová stránka bude následně sloužit jako první veřejně dostupná dokumentace v českém jazyce, věnující se problematice Single Page Applications s využitím micro-frontendu, kterou budou moci využít IT odborníci i studenti.
Development of Web Single Page Applications using a promising micro-frontend technique
Keywords: Single Page Aplikace; Micro-Fronted; Frontend; JavaScript; JavaScript; React.js; Angular; Vue.js; framework; balíčkovací systém; Single Page Applications; Micro-Frontend; Frontend; JavaScript; React.js; Angular; Vue.js; framework; package manager