Hudební vizualizér pro virtuální realitu - Simota, Matěj (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce "Hudební vizualizér pro virtuální realitu" se zabývá teoretickým základem k vývoji mobilní aplikace a jejím samotným vývojem. V teoretickém základě popisuje definici a technologie pro interpretaci virtuální reality. Dále pojednání o software a hardware použitém k realizaci aplikace. Před samotným návrhem aplikace také zkoumání principů zvukového signálu a hudebních vizualizací. V praktické části je popsán postup vytvoření 3D prostředí a jeho přenos do prostředí frameworku SceneKit. Následně principy, které byly použity pro naprogramování reakce této 3D scény na spouštěnou hudbu, ovládání pomocí pohybu hlavy uživatele, jednotlivé komponenty aplikace, testování a optimalizace.
Music visualiser for virtual reality
Keywords: Apple; iOS; app; music; visualiser; swift; xcode; cinema; 4D; 3D; virtual; reality; Apple; iOS; app; music; visualiser; swift; xcode; cinema; 4D; 3D; virtual; reality