Podnikatelský koncept cateringových služeb v oblasti jižních Čech - Semotamová, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá vytvořením podnikatelského konceptu nové cateringové firmy v Českých Budějovicích. Nejprve byla prostřednictvím sekundárních dat analyzována daná oblast a její potenciál z gastronomického hlediska včetně analýzy konkurence v cateringových službách. Dále byla využita primární data získaná z řízeného dotazování s několika podnikateli a z dotazníkového šetření určené pro firemní klientelu. Na základě všech získaných informací byl vytvořen podnikatelský koncept cateringové firmy "Bohemia Catering" v Českých Budějovicích, včetně finančního plánu a konkrétních návrhů gastronomicko-společenské událostí.
The business concept of catering in area south Bohemia
Keywords: Cestovní ruch; Gastronomie; Stravovací služby; Catering; Gastronomický cestovní ruch; Společensko-gastronomická událost; Podnikatelský koncept; Tourism; Gastronomy; Catering services; Catering; Gastronomic tourism; Social-gastronomic event; Business concept