ZAMĚSTNÁNÍ ZAHRANIČNÍCH PRACOVNÍKŮ A JEJICH POVINNOSTI VE VZTAHU K SOCIÁLNÍMU ZABEZPEČENÍ V ITÁLII (ZAMĚŘENO NA OBLAST TRENTINO-ALTO ADIGE/SÜDTIROL) - Šetinová, Lada (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá zmapováním sociálního zabezpečení v Itálii a jaké nároky a povinnosti k němu vznikají zahraničním pracovníkům. V teoretické části je nastíněna historie Itálie a struktura obyvatelstva této země, sociální zabezpečení v Itálii, jak lze v této zemi získat zaměstnání a co vše je k tomu potřebné a dále jsou nastíněny zvyklosti a podmínky pracovních vztahů v této zemi. Praktická část bakalářské práce obsahuje výzkum prostřednictvím řízeného rozhovoru. Snažím se zde zmapovat z jakých důvodů přicházejí zahraniční pracovníci za zaměstnáním do této země a zda zde nacházejí zaměstnání odpovídající jejich dosaženému vzdělání a dalším cílem výzkumu bylo zjistit, zda tito zahraniční pracovníci mají přehled o sociálním zabezpečení v Itálii a jsou schopni si vyřídit potřebné záležitosti v tomto směru.
Employment of foreign workers and its obligations in connection with a social welfare programs in Italy ( with focus on Trentino-Alto Adige/Südtirol region)
Keywords: Itálie; sociální zabezpečení; zahraniční pracovníci; pracovní podmínky; Italy; social welfare programs; foreign workers; work conditions