Zaměření fasády historického objektu geodetickými metodami - Oberreiter, Milan (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce je zaměřena na možnosti zaměření fasády historického objektu. Tato činnost se v posledních letech stává častější z důvodu zdokumentování stavu architektonicky cenných objektů anebo návrhu obnovy a určení finančního rozpočtu. Dokumentovaným domem je dům U Bílé labutě na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějvicích.
Measuring of facade of historical object by geodetic methods
Keywords: Laserové skenování; totální stanice; polární metoda; Laser scanning; total station; polar method