Zjištění procenta tuku u studentů PF JU pomocí BIA dolních končetin. - Petráková, Alžběta (Jihočeská univerzita, 2006)
V posledních letech se obezita stává velmi vážným zdravotním problémem naší společnosti. Proto se má práce zabývá tím, kolik procent tělesného tuku mají studenti Pedagogické Fakulty v Českých Budějovicích.Výzkum podstoupilo 501 studentů, z nichž je 366 žen a 135 mužů. Měření probíhalo v měsících březen až duben roku 2005 v objektu plaveckého bazénu v Českých Budějovicích.Pro měření procenta tělesného tuku bylo použito přístroje BIA Tanita, který využívá metodu bioelektrické impedance (BIA). Pro srovnání průměrů procent tělesného tuku u všech skupin probandů bylo využito metody mediánového testu.\\
Inquest percents fat near students PE by the help of BIA upper limbs.\\
Keywords: Obezita; BMI; % tělesného tuku.\\; Obesity; BMI; % bodyfat.\\