Dětští mediální hrdinové - Madarová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na dětské mediální hrdiny. Pro výzkum byly použity polostrukturované rozhovory s vybranými dětmi ve věku od šesti do dvanácti let ze základní školy v Kardašově Řečici. Celkem se výzkumu zúčastnilo 21 dětí, které odpovídaly na otázky ohledně oblíbených hrdinů, sledování televize, četby knih či hraní počítačových her. Primárním cílem práce bylo zjistit, jaké mediální hrdiny si děti vybírají, z jakého důvodu a z jakých medií hrdinové pocházejí. Sekundárním cílem jsou pak témata vyplývající z rozhovorů s dětmi, konzumace médií dětmi obecně, její možná rizika a případná regulace ze strany rodičů a podobně.
Children's Media Heroes
Keywords: Dětští mediální hrdinové; mediální hrdinové; děti; hrdinové; média; hrdina; televizní pořady; televizní postavy; oblíbená postava; DVD; televize; kniha; pohádky; polostrukturované rozhovory; kvalitativní výzkum; seriály; počítač; tablet; telefon.; Children's Media Heroes; Media Heroes; Children; Heroes; Media; Hero; TV shows; TV Characters; Favorite Character; DVD; Television; Book; Cartoons; Fairytales; Semi-structured Interviews; Quality Research; Series; Computer; Tablet; Telephone.